Monday, 22 June 2015

Baka Kucing Kinkalow Memikat Hati


Assalamualaikum semua...

Baka kucing Kinkalow memikat hati... Kenapa aku cakap macam tu? Sebab memang memikat hati sungguh-sungguh sampai tersimpul mati.... hihi




Baka Kinkalow ni masih tak banyak lagi di Malaysia ni... Tapi, ROYAL CATS BLOG sangat beruntung, bertuah, berbangga dan berbesar hati sebab baka Kinkalow dah check in di ROYAL PETS HOTEL masa cuti sekolah Jun yang lepas...




Ya Allah,, memang comel sangat... Kalau korang nak tahu, kucing Kinkalow ni merupakan kucing hasil perkawinan silang dari kucing American Curl dengan Muchkin, sebab tulah kucing ni memiliki badan yang kecil sama seperti kucing Muchkin dan telinganya curl seperti American Curl.. Comelkan??? hihi 




Penjagaan kucing berbaka Kinkalow ni sama seperti penjagaan kucing lain... Memerlukan protin yang tinggi dalam makanan seharian... Minum air bersih... Memerlukan kasih sayang dan perhatian yang lebih... Cumanya kucing berbaka Kinkalow ni tak boleh melompat dari tempat tinggi... Dikhuatiri dadanya terhempas ke lantai dahulu kerana kakinya yang pendek dan comel....



Antara koleksi owner kucing ni... Domestic cat dan Kinkalow...

Dari segi proses mating pula, sebaiknya baka Kinkalow ni tak dikahwinkan dengan baka Kinkalow atau Munchkin sebab.... Macam mane nak cakap erk... Bayangkan, kaki pendek kahwin dengan kaki pendek, nanti anak dia punya kaki lagi pendek... Kesian... Macam tak ada kaki... Sebaiknya baka Kinkalow dimatingkan dengan baka Parsi, American Curl atau Domestic Cat.

0 comments:

 

©2009 Royal Cat's Blog | by TNB