Wednesday, 15 April 2015

Cara Membezakan Jantina Anak Kucing


Assalamualaikum semua!!

Pagi ni alhamdulillah, dapat semangat nak menaip... haha... Tiba-tiba pula tercetus ilham nak cerita pasal cara-cara membezakan jantina anak kucing lagi-lagi anak kucing yang baru lahir. 

Well, aku ni, nama je pencinta kucing, tapi kalau bab nak telek jantan ke betina ke, memang fail... Relalah tunggu anak kucing tu besar dulu baru bagi nama.. Tak pon, bagi nama yang sesuai untuk jantan ngan betina... Senang.. haha

Kita boleh menentukan jantina kucing bermula dari umur 1 minggu. Dengan adanya tips ini, mungkin kita dah tak pening atau teragak-agak untuk menentukan jantina kucing jantan atau betina. 


tQ encik google sbb bg pinjam gmba...


Berikut adalah penerangan dari info grafik di atas.

Untuk Jantan
1- Penis
2- Buah Zakar
3- Dubur

Untuk Betina
1- Vagina
2- Dubur


Senang je rupanyakan nak kenal jantina anak kucing? Lepas ni, aku nak print gambar ni, lepas tu simpan dalam handbag, kalau jumpa anak kucing, senang nak jadi bahan rujukan... Bagusnya idea aku ni... hahaha....

0 comments:

 

©2009 Royal Cat's Blog | by TNB