Friday, 6 June 2014

Baby Si Kucing Parsi Yang Manja Dan Garang.

Assalamualaikum semua..

Wah dah bersawang-sawang Royal Cat's Blog ni rupanya. Lama betul aku tak menulis. Mungkin sebab masa terlalu mencemburui aku, jadi aku tak menang tangan nak menaip di sini walaupon satu ayat. (Cewah! Alasan! Mantop!) 
Hye semua, my name Baby.. Gggrrauuunnn...

Semalam ada seorang cust hantar kucingnya untuk diboarding. Seekor kucing parsi betina yang manja dan comel tetapi awas ya, kucing parsi tu sangat garang. Baby nama diberi. 

Menurut cerita mummy Si Baby ni, kucing parsi miliknya seekor kucing yang penakut dan manja. Sangat takut dengan suasana baru, bunyi bising dan orang yang tidak dikenalinya. Tapi mungkin ada satu perkara yang mummy baby ni tak tahu tentang kucing parsinya ialah kegarangan Baby. 

Nak dijadikan cerita, pagi tadi aku bawa masuk Baby ni dalam rumah sebab boarding di Royal Pet's Hotel berkonsepkan rumah. Kucing atau haiwan perliharaan anda tidak akan dikurung di dalam sangkar 24 jam! Manusia ni pon, kalau duduk rumah 24 jam pon boleh meroyan inikan pula haiwan. Betul tak? 

Ok, sambung balik cerita pasal Si Baby ni. Pagi tadi aku bawa Baby masuk ke rumah. Bile lepaskan je Baby dalam rumah, terus dia menyorok belakang ampaian baju dekat sudut yang paliiiinnnggg dalam sekali. Dera betul nak keluarkan dia balik. 

Tahanla Si Baby ni duduk belakang ampaian tu. Bila aku nak keluarkan Baby dari belakang ampaian, Baby ni bertindak ganas sampai terpaksa aku pakai sarung tangan tebal. Nasib baik ada sarung tangan tebal dekat rumah ni. Kalau tidak, apalah rupa tangan aku ni nanti. haha.. 

Akhirnya aku berjaya keluarkan Baby dari belakang ampaian then aku masukkan Baby dalam sangkar dia balik. Barulah Si Baby ni nampak tenang. Sebagai upah untuk menenangkan Baby, aku sajikan Baby dengan wetfood jenama Bred yang aku campurkan dengan dryfood yang Mummy Baby bekalkan. Licin kau. Siap tambah dua kali. Bila dah kenyang, Si Baby ni pon apa lagi. Tergoleklah kekenyangan. 

Ni lah kucing parsi yang paling rock yang pernah aku hendel. haha... Cayalah Baby.

0 comments:

 

©2009 Royal Cat's Blog | by TNB